Sony verwacht fors verlies door slechte smartphoneverkoop

Sony verwacht fors verlies door slechte smartphoneverkoopFoto:  AFP

Dat laat het Japanse bedrijf woensdag weten (pdf) aan aandeelhouders.

Sony rekent nu op een nettoverlies van 230 miljard yen (1,7 miljard euro) voor dit gebroken boekjaar dat nog loopt tot en met eind maart 2015.

In juli werd nog een verlies van 50 miljard yen (360,1 miljoen euro) verwacht. De toename van het verlies komt door een afschrijving van 180 miljard yen (1,3 miljard euro) op de mobiele divisie van Sony. Er worden veel minder smartphones en tablets verkocht dan verwacht.


Smartphoneverkoop


Het bedrijf stelde eerder het zogenoemde ‘Mid-Range Plan’ op om de verkoop van middenklasse toestellen te stimuleren en zo de verkoopcijfers op te krikken. Dat plan blijkt nu mislukt te zijn en na een evaluatie blijkt de mobiele afdeling van Sony veel minder waard dan gedacht.

Het bedrijf kiest nu voor een geografische aanpak waarbij het zich richt op een aantal markten en vooral op premium toestellen. Bovendien zullen er minder toestellen worden uitgebracht, zeker in de middenklasse lijn.

Het gaat financieel al jaren slecht met Sony. Sinds 2010 heeft het bedrijf straks, inclusief het nieuwe verwachte verlies, al ruim 1 biljoen yen (7,2 miljard euro) verlies geleden.

Bekijk onze eerste indruk van de nieuwe smartphones, tablet en wearables van Sony

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>