Nederlandsche Bank niet bij voorbaat negatief over bitcoin

Foto:  Getty Images

Dat liet een woordvoerder van de bank donderdag desgevraagd aan AFN weten. De centrale bank voert momenteel wel een onderzoek uit naar de potentiële risico’s van de valuta, zoals de bitcoin. Het gaat daarbij onder meer om integriteitsrisico’s en risico’s voor het financiële systeem, aldus de zegsman.

Wanneer dat onderzoek is afgerond is nog niet te zeggen. Intussen moeten consumenten zich wel goed bewust zijn van de risico’s die zij lopen als zij de bitcoin aanschaffen, aldus DNB.

De bitcoin valt volgens de bank vooralsnog buiten de reikwijdte van de wettelijke kaders, zoals de richtlijn elektronisch geld en de Betaaldienstenrichtlijn.


1000 dollar


De virtuele munt maakte de afgelopen dagen opnieuw een sterke koersstijging door en kwam woensdag boven de 1000 dollar uit. Donderdag stond de waarde op 1183 dollar.

Bekijk de koers van bitcoin vanaf het begin van dit jaar

Wat zijn bitcoins precies, hoe kom je eraan en wat kan je ermee?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>