Recordaantal bestellingen iPhone 6

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn gezamenlijk vier miljoen keer besteld binnen de eerste 24 uur. De toestellen zijn zo gewild dat Apple niet kan garanderen dat iedereen ze op de dag van de lancering binnenkrijgt.

Omdat het aantal bestellingen groter is dan de voorraad, worden de toestellen nu verspreid over september en oktober geleverd. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn twee keer zoveel besteld als de iPhone 5 in 2012. Van de iPhone 5s en 5c uit 2013 zijn geen pre-order cijfers bekend.

De smartphones lanceren vrijdag 19 september onder meer in de Verenigde Staten en in Duitsland. De officiële Nederlandse lancering vindt plaats op 26 september.

Specificaties

Apple kondigde de nieuwe toestellen vorige week aan, samen met de Apple Watch. De iPhone 6 heeft een 4.7 inch-display met een schermresolutie van 1334×750, de iPhone 6 Plus een 5.5 inch-display met een resolutie van 1920×1080. Beide draaien iOS8 en bezitten NFC-technologie, waarmee onder andere het betaalsysteem Apple Pay wordt mogelijk gemaakt.  

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>