Tablet in bijna helft Nederlandse huishoudens

Foto:  Thinkstock

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De laptop blijft het populairste apparaat en is in 78 procent van de huishoudens te vinden, gevolgd door de desktop en smartphone met 69 procent.

De tablet wordt voor het eerst door het CBS meegenomen en 45 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over een exemplaar. Alleenstaanden boven de 45 jaar hebben de minste tablets.


Geen internet


Nog 5 procent van de Nederlanders heeft helemaal geen toegang tot internet. In 2012 en 2011 was dat nog 6 procent. Het aantal internetlozen stagneert dus de afgelopen jaren. 

Vooral alleenwonenden gebruiken geen internet en de meeste mensen die geen toegang hebben geven aan dat dit is omdat ze er geen interesse in hebben. Een heel klein deel blijft offline vanwege financiële redenen. De kans is groot dat het om ouderen gaat.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Yarno Ritzen

Het aantal mensen zonder internet is in de afgelopen vijf jaar overigens wel flink gedaald. In 2008 ging het nog op 14 procent.

Bekijk de 25-jarige geschiedenis van het Nederlandse internet in cijfers

Vijf mensen zonder wie het internet niet had bestaan

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>