Motorola onthult nieuwe Moto X, Moto G en Moto 360

Motorola

Dat heeft Motorola vrijdag bekendgemaakt

De namen van de twee toestellen veranderen niet. De nieuwe varianten heten dus wederom Moto X en Moto G. De voorgaande versies van deze toestellen waren de eerste in jaren die in Nederland werden uitgebracht.


Moto X


De nieuwe Moto X heeft een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel maakt gebruik van de Snapdragon 801-processor die in veel recente toptoestellen van Samsung, Sony en LG te vinden is.

Daarnaast beschikt de Moto X over 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32 GB aan opslagcapaciteit en een accu van 2300 mAh. Er is geen mogelijkheid de opslag met een microsd-kaart uit te breiden. Op de achterkant van de telefoon is een 13 megapixel-camera te vinden.

De telefoon is iets dunner, maar ook iets groter dan zijn voorganger. Dat is logisch vanwege het grotere scherm; de vorige Moto X had een 4,7 inch-scherm.

De nieuwe Moto X heeft een aluminium rand en kan in de Verenigde Staten naar hartenlust worden aangepast met bijvoorbeeld lederen en houten covers. In Nederland kwam de vorige Moto X alleen in de standaarduitvoering beschikbaar. Hoe dat nu zal zijn, is niet bekend.

De telefoon wordt vanaf oktober in Nederland verkocht voor een prijs van 549 euro, zo laat de importeur van Motorola’s producten aan NU.nl weten.

Bekijk onze review van de originele Moto X


Moto G


De Moto G is het goedkopere broertje van de Moto X en daar is niets aan veranderd. Het scherm van 5 inch, een stuk groter dan het 4,5 inch-display uit de vorige generatie, heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. Die resolutie is helaas niet met het schermformaat mee gegroeid.

De telefoon heeft boven en onder het scherm twee opvallende speakers maar is verder qua ontwerp nagenoeg gelijk aan zijn voorganger.

Ook de Snapdragon 400-processor blijft onveranderd en er komen versies met 8 of 16 GB opslagcapaciteit. De Moto G ondersteunt nu wel een microsd-kaart en dat is een welkome verandering. Het werkgeheugen bedraagt net als vorig jaar 1 GB.

De camera heeft een upgrade gekregen met een grotere sensor en 8 in plaats van 5 megapixel. Ook de 2 megapixel-camera aan de voorkant heeft ook iets meer megapixels. De accu blijft qua capaciteit gelijk op 2070 mAh.

De prijs van de Moto G gaat in Nederland een stukje omlaag. Vorig jaar kostte het toestel 219 euro, maar de prijs komt nu uit op 189 euro. De nieuwe Moto G is vanaf medio september al verkrijgbaar.

Bekijk onze review van de originele Moto G


Moto 360


Tot slot lanceert Motorola nu officieel de Moto 360, de ronde smartwatch van het bedrijf die al eerder gepresenteerd werd. Het horloge is per direct in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor 250 dollar met een lederen bandje. Later komt ook een metalen variant voor 300 dollar beschikbaar. Een Nederlandse prijs is niet bekend, maar het horloge zou medio november te koop moeten zijn.

De accu bedraagt 320 mAh, vergelijkbaar met andere smartwatches. Het horloge draait op Android Wear van Google en heeft een 1,56 inch-scherm van 320 x 290 pixels, of 205 pixels per inch. De Moto 360 weegt 49 gram, heeft 4 GB opslag, 512 MB werkgeheugen en is waterdicht.

Bekijk onze eerste indruk van de Moto 360

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>