Nvidia wil importverbod Note 4 en Galaxy S5 om patenten

Nvidia wil importverbod Note 4 en Galaxy S5 om patentenFoto:  Bloomberg

Nvidia wil een importverbod op enkele recente Samsung-apparaten afdwingen bij de Amerikaanse autoriteiten. Onder meer de net aangekondigde Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge maar ook de Galaxy S5, Galaxy Note 3, Galaxy Tab S, Galaxy Note Pro en Galaxy Tab mogen van Nvidia op de zwarte lijst.

Het is voor het eerst dat Nvidia een bedrijf wegens patentschending voor de rechter daagt, meldt the Wall Street Journal. Volgens Nvidia schenden grafische chips in veel recente Samsung-toestellen zijn patenten. Opvallend genoeg gaat het daarbij vooral om chip-ontwerpen die Samsung aankoopt bij andere chipmakers.


Aanvechten


Samsung zegt tegenover Reuters dat het de aanklacht “met alle mogelijke middelen” zal aanvechten. Samsung gebruikt in zijn telefoons zowel chips naar eigen ontwerp, als chips van onder meer Qualcomm. Ook dat bedrijf is aangeklaagd. Nvidia heeft niet duidelijk gemaakt wat voor schadevergoeding het wil hebben.

Qualcomm weigert vooralsnog commentaar. ARM, een chipmaker waar Samsung de betreffende ontwerpen voor grafische chips heeft gelicenseerd, wilde ook niet reageren. Nvidia zegt per geval te bekijken of het nodig is nog meer bedrijven voor het schenden van patenten aan te klagen. Samsung voert al langer zulke strijd, voornamelijk tegen Apple.

Hands-on: Galaxy Note 4 en gebogen Note Edge

Lees alles over patenten

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>