‘Grote creditcardbedrijven aan boord bij betaalsysteem iPhone 6′

'Grote creditcardbedrijven aan boord bij betaalsysteem iPhone 6'Foto:  Thinkstock

Dat meldt Bloomberg maandag nadat Recode melding had gemaakt van een overeenkomst met alleen American Express.

Volgens eerdere geruchten krijgt de iPhone 6 een nfc-chip aan boord. Die chip kan tegen betaalapparaten worden gehouden om betalingen te doen.

De overeenkomst met creditcardbedrijven zou het mogelijk maken om de iPhone als betaalkaart te gebruiken. Een betaling zou moeten worden bevestigd door een vingerafdruk te scannen op de thuisknop van de iPhone 6. Ook de iPhone 5S had al zo’n Touch ID-scanner.


Advertenties


Apple bezit al creditcardgegevens van honderden miljoenen mensen, die gebruikmaken van iTunes en de App Store. Er zou echter toestemming nodig zijn van de creditcardbedrijven voordat deze gegevens in een mobiele portemonnee mogen worden geplaatst.

Als iPhone-gebruikers hun telefoon gebruiken als portemonnee, biedt dat voor Apple mogelijkheden op de advertentiemarkt, zegt analist Richard Crone van Crone Consulting tegen Bloomberg. Bedrijven zouden dan bijvoorbeeld advertenties kunnen sturen naar mensen die al in winkels staan.

Het is onduidelijk of Apple dit ook daadwerkelijk van plan is. Het bedrijf maakt wel iBeacons, bluetooth-zenders die in winkels kunnen worden geplaatst om informatie te versturen wanneer smartphonegebruikers in de buurt zijn.

De onthulling van de iPhone 6 vindt op 9 september plaats. Dan wordt ook de aankondiging van de iWatch, het slimme horloge van Apple, verwacht.

Bekijk gelekte foto’s van de grotere iPhone 6

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>