Facebook brengt gelimiteerd gratis internet naar Zambia

De Internet.org-app is onderdeel van het gelijknamige project van Facebook, dat daarmee internet toegankelijk en betaalbaar wil maken in onderontwikkelde landen.


Wikipedia


Eerder gaf Facebook daarbij enkel gratis toegang tot diens sociale netwerk, maar met de app voor Zambia kunnen inwoners bijvoorbeeld ook gratis Wikipedia, Facts for Life (gezondheid), Google Search en het online weerbericht opvragen. De app komt in een later stadium ook uit in andere landen.


Om de applicatie te gebruiken is wel een abonnement bij internetprovider Airtel vereist. Zodra gebruikers op links klikken die naar andere websites gaan, krijgen ze een waarschuwing dat ze wel voor dataverkeer moeten betalen. Ook het afspelen van video’s op Facebook wordt zo aan banden gelegd. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>