Rusland aast op broncode Apple-software

Apple’s Russische directeur Peter Engrob Nielsen heeft daarover gesproken met de Russische minister Nikolai Nikiforov, zo meldt persbureau Reuters. Onduidelijk is nog of Apple in het verzoek meegaat en wat de gevolgen zijn als het bedrijf niet meewerkt.


Volgens de minister zijn deze voorzorgsmaatregelen nodig na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden, waaruit onder meer zou blijken dat de NSA iPhones kan afluisteren. Volgens Apple is dat niet waar.


Misbruik


Eens de overheid inzage geeft in de broncodes van vermoedelijk OS X ern iOS, dan kan Rusland ook kwetsbaarheden ontdekken die Apple zelf nog niet heeft gevonden. Die kennis kan dan misbruikt worden om andere informatie te vergaren, aldus Tweakers.


Eerder wilde de Russische overheid ook inzage in de broncode van Microsoft-producten, en Microsoft ging daar destijds in mee.


 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>