KPN stelt introductie privacyvriendelijke Blackphone uit

KPN stelt introductie privacyvriendelijke Blackphone uitFoto:  NUtech.nl/Colin van Hoek

De telefoon is op de site van de fabrikant zelf al te bestellen, maar KPN zegt tegenover GSM Helpdesk dat het toestel nog uitgebreid in Nederland wordt getest.

Naar verwachting verschijnt de Blackphone pas aan het eind van het jaar bij de provider. Tot die tijd wordt de compatibiliteit met het KPN-netwerk getest en controleert de provider de beveiliging van het toestel,

De Blackphone ontstond uit een samenwerking tussen beveiligingsbedrijf Silent Circle en telefoonfabrikant Geeksphone. Het toestel draait op een zwaar aangepaste versie van Android, die gebruikers meer controle geeft over de hoeveelheid data die verschillende apps in te zien krijgen.

Ook is er standaardondersteuning voor het gebruik van VPN-netwerken, die internetverkeer anonimiseren. Daarnaast kan versleuteld worden gebeld en gesms’t. De Blackphone kost 629 dollar (zo’n 465 euro).

Hands-on: Eenvoudig goede beveiliging met Blackphone

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>