‘Microsoft maakt winst op verkoop Xbox One’

Foto:  AFP

Volgens Techinsights zou de Xbox One 331 dollar kosten om te maken.

Als de meegeleverde controller, headset en Kinect worden meegerekend, zou Microsoft in totaal bijna 400 dollar kwijt zijn aan productiekosten. De Xbox One kost 499 dollar en de winst per verkochte console wordt dan ook geschat op ongeveer 100 dollar.

Ten opzichte van de PS4 is de chip in de Xbox One duurder. Dat komt waarschijnlijk door een speciaal soort geheugen dat de PS4 niet heeft. Daar staat weer tegenover dat het werkgeheugen in de Xbox One een stuk goedkoper is dan in de PS4.

De consoles lijken verder erg veel op elkaar, met beide een 500GB harde schijf en een blu-ray speler. Ze ontlopen elkaar dan ook weinig wat betreft prijs. IFixit’s laatste schatting van de Playstation 4′s productiekosten kwam uit op 332 dollar. Er wordt nog gewerkt aan een diepgaande analyse van de Xbox One en de productiekosten kunnen mogelijk nog anders uitvallen.


Een miljoen


Microsoft laat weten dat het in 24 uur meer dan 1 miljoen exemplaren van zijn nieuwe console heeft verkocht. De verkoop gaat daarmee sneller dan van de originle Xbox en de Xbox 360.

Sony wist overigens ook een miljoen Playstation 4′s te verkopen tijdens de eerste 24 uur dat de console in de verkoop ging. Er wordt echter veel geklaagd over niet werkende PS4′s, maar de Xbox One lijkt ook niet geheel foutvrij te zijn. Het moet blijken hoe wijdverspreid de problemen zijn.

Lees ook onze hands-on met de Xbox One

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>