Twitter verbetert versleuteling

Foto:  AFP

Twitter kondigt op zijn blog aan het zogenoemde perfect forward secrecy te gebruiken.

De encryptiemethode zorgt ervoor dat opgenomen communicatie van Twitter niet gelezen kan worden met een later verkregen sleutel. Zonder die techniek is het mogelijk om versleuteld verkeer af te tappen, om dat later te ontgrendelen wanneer een sleutel verkregen is. Met perfect forward secrecy zijn sleutels van eerder verkregen berichten niet af te leiden van de sleutels daarna. 

Volgens de New York Times is de verscherpte beveiliging een reactie op de aftappraktijken van Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Bedrijven als Google, Mozilla en Facebook kondigden eerder al aan perfect forward secrecy te gaan gebruiken.


Nieuwe norm


Twitter beschrijft het verscherpen van de beveiliging de nieuwe normale gang van zaken. Internetbedrijven moeten in het belang van hun gebruikers veiligheid garanderen, die gebruikers moeten op hun beurt die veiligheid eisen, aldus het bedrijf.

De extra versleuteling zou ervoor kunnen zorgen dat Twitter langzamer zou kunnen worden, volgens Twitter zijn er maatregelen genomen die vertraging tot een minimum te beperken.

Hoe is Twitter ontstaan en wat is de toekomst van het bedrijf?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>