‘Google wil Glass via opticien gaan aanbieden’

Foto:  Google

Dat meldt The Wall Street Journal. Google zou een samenwerking bespreken met VSP Global, een Amerikaanse zorgverzekeraar die ook enkele brillenmerken bezit.

Google zou het idee verkennen Glass via opticiens in de VS landelijk te gaan aanbieden. Momenteel is de bril alleen op uitnodiging bij Google te koop.

De opticiens van VSP maken volgens eigenaar van de verzekeraar Rob Lynch speciale brillenglazen op sterkte voor Google Glass. Ook worden opticiens getraind om Google Glass voor klanten op maat kunnen maken.


Ontwerp


Ook zou Google nieuwe ontwerpen voor de bril willen maken, die beter op bestaande brillen passen. Onlangs bracht het bedrijf al een verbeterde versie van Glass uit, die voor brildragers al beter te verstellen is.

Op termijn zou Google echter ook het gehele ontwerp van zijn smarglasses willen aanpakken. Het overleg tussen Google en VSP zou nog in een vroeg stadium zijn. VSP heeft een netwerk van dertigduizend opticiens in dienst en in totaal zestig miljoen klanten en verzekerden in de VS.

Google zou eerder al met Amerikaans brillenmerk Warby Parker hebben gesproken. Toen was de opdracht iets te maken “dat een modebewust persoon in de eenentwintigste eeuw graag op zijn gezicht zou zetten”.

Twaalf dingen die je moet weten over Google Glass

Bekijk vijf alternatieven voor Glass

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>