‘Huawei verkoopt dit jaar 55 miljoen smartphones’

Foto:  Getty Images

Dat laat Shao Yang, hoofd van de marketingafdeling van het Chinese Huawei, weten aan Chinese media.

In het eerste kwartaal verkocht Huawei naar eigen zeggen 9,8 miljoen smartphones, in het tweede kwartaal 11,8 miljoen en afgelopen kwartaal 13,4 miljoen. Dat komt neer op 35 miljoen toestellen in totaal.

Yang stelt dat 55 miljoen verkochte smartphones voor het jaar 2013 binnen handbereik zijn. Dat betekent dat Huawei in het vierde kwartaal verwacht twintig miljoen telefoons te verkopen.

De Chinese fabrikant strijd met Lenovo, Sony en LG om de derde plek op de smartphonemarkt en boekt naar eigen zeggen vooruitgang. LG ziet het aantal verkochte smartphones echter ook groeien en Sony heeft de mobiele tak als een van de belangrijkste van het bedrijf aangemerkt.


Europa


Yang laat weten dat het aandeel van thuismarkt China het afgelopen jaar met 10 procent is gedaald, zo meldt Unwired View. In het tweede en derde kwartaal zag Huawei de verkopen in andere markten dan ook flink groeien. In Europa ging het om een groei van 40 procent.

Ook zijn de heel goedkope smartphones waar Huawei in eerste instantie groot mee is geworden in China nu minder belangrijk. Het bedrijf ziet de verkopen van de Ascend P6 en D2 toenemen en Yang stelt dat het bedrijf op weg is om tien miljoen exemplaren van vlaggenschip de P6 te verkopen.

Hoe-ah-wie? Alles over de opkomst van het Chinese merk

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>