Bellen en sms’en mogelijk toegestaan tijdens vlucht

Foto:  Thinkstock

Dat blijkt uit een verklaring van voorzitter Tom Wheeler.

“Met moderne technologieën zijn mobiele diensten tijdens vluchten veilig en betrouwbaar mogelijk en het is tijd om onze gedateerde en beperkende regels nog eens goed te bekijken”, aldus Wheeler.

Volgens de plannen van de FCC zouden passagiers van vliegtuigen boven de drie kilometer hun telefoon mogen gebruiken. Dat betekent dat er telefoongesprekken kunnen worden gevoerd, sms’jes mogen worden verstuurd en gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet.


Overlast


Het voorstel zal volgende maand tijdens een vergadering officieel worden voorgesteld, zo melden Amerikaanse media. De huidige regels zijn ongeveer twintig jaar oud.

Direct na de bekendmaking ontstond er op internet protest tegen het plan. Diverse leden van de commissie kregen honderden e-mails van boze consumenten die overlast in het vliegtuig vrezen.

De afgelopen maand besloten de luchtvaartautoriteiten van de Verenigde Staten en Europa het gebruik van elektronica tijdens de vlucht al toe te staan. Daardoor kunnen tablets, e-readers en andere gadgets gewoon in gebruik blijven tijdens het opstijgen en landen.

Bekijk de nieuwe regels rond het gebruik van elektronica

Hoeveel mensen vergeten nu al hun elektronica uit te zetten?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>