Google Glass te besturen met gedachten via headset en app

Google Glass te besturen met gedachten via headset en appFoto:  MindRDR

De app, MindRDR, verbindt Google Glass met de Neurosky EEG-headset, dat hersengolven oppikt.

De app vertaalt die golven naar een soort meter die te zien is in de camera-app, zoals te zien is in een filmpje. Wanneer de drager zich concentreert, gaat de meter omhoog en wordt er een foto genomen. Wanneer er nog wat harder wordt gefocust wordt de foto naar Twitter gestuurd.<!– {"id":"13611","type":"video","atktype":"videoblock","label":"Video","group":"Algemeen","color":"#87b3da","siteId":null,"presentation":"","context":{"type":"","video_id":"","embedcode":"”,”title”:”",”caption”:”"}} –>

Het project is vooral bedoeld als experiment; het is wat onhandig om zowel een headset en een slimme bril op je hoofd te hebben, en de mogelijkheden zijn nu nog beperkt. MindDRD is daarom een opensourceproject. Het is dus mogelijk voor andere ontwikkelaars om meer toepassingen voor de sensor te ontwikkelen. Uiteindelijk is het doel om te kunnen communiceren met een digitaal apparaat, enkel met behulp van gedachten.

De huidige headset kan vier typen hersengolven oppikken, maar de ontwikkelaars gaan ervan uit dat, naarmate de technologische ontwikkeling vordert, dat zal oplopen tot achttien.

Tien ‘mythes’ over Google Glass, volgens Google

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>