Samsung onderzoekt nieuwe beschuldiging van kinderarbeid

Samsung onderzoekt nieuwe beschuldiging van kinderarbeidFoto:  Getty Images

“We doen urgent onderzoek naar de laatste beschuldigingen en zullen gepaste maatregelen nemen in overeenkomst met ons beleid om alle gevallen van kinderarbeid bij onze leveranciers te voorkomen”, aldus het bedrijf in een verklaring aan de Wall Street Journal.

De organisatie China Labor Watch (CLW) maakte de beschuldiging van kinderarbeid, bij de fabriek van Shinyang Electronics. 

Omdat elektronicaproductie in golven wordt gedaan, zou Shinyang in drukke periodes kinderen en minderjarige studenten hebben aangenomen. Zij zouden 11 uur per dag werken zonder betaald te krijgen voor overuren.

Onlangs bracht Samsung nog een rapport uit waarin problemen bij tientallen leveranciers werden omschreven, maar waarin ook werd gesteld dat er geen kinderarbeid werd aangetroffen. Volgens CLW zijn de controleprocedures van Samsung niet efficiënt genoeg.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>