Samsung moet Apple 290 miljoen dollar betalen

Foto:  Bloomberg

Dat oordeelde de Amerikaanse jury donderdag, meldt Bloomberg.

Het toegewezen bedrag ligt lager dan de 380 miljoen die Apple eiste van het Zuid-Koreaanse Samsung, dat zelf vond dat er 52,7 miljoen dollar aan Apple betaald zou moeten worden.

Vorig jaar won Apple al een patentzaak tegen Samsung, waardoor het Zuid-Koreaanse bedrijf meer dan 1 miljard dollar aan Apple moest betalen wegens het schenden van Apple-patenten met een aantal van zijn producten.

De Amerikaanse rechter Lucy Koh oordeelde echter dat er rekenfouten waren gemaakt tijdens het proces, waardoor ze de boete verlaagde naar 600 miljoen dollar. Door de fouten moest de rechtzaak opnieuw worden behandeld.

Tijdens de herhaling van het proces, waarin nu is geoordeeld door de jury, wilde Apple een deel van dat weggenomen bedrag weer terugwinnen. Het uiteindelijke bedrag, 890 miljoen dollar, ligt dus lager dan de oorspronkelijke boete.


Tweede proces


De juridische strijd tussen de twee techbedrijven is hiermee nog niet beklonken. Beide bedrijven gaan in beroep tegen bepaalde onderdelen uit het besluit, in de hoop op een voordeligere uitspraak.

Ook loopt er nog een rechtzaak over een aantal nieuwere producten van Samsung, waaronder de Galaxy S3, de Galaxy Note en Galaxy Tab 10.1. Apple wilde daar ook de Galaxy S4 aan toevoegen, maar dat werd niet toegestaan door de rechter.

Alles over de wereldwijde patentoorlog tussen Apple en Samsung

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>