‘In 2015 meer tablets verscheept dan pc’s’

'In 2015 meer tablets verscheept dan pc's'Foto:  Getty Images

Dit voorspelt marktonderzoeker Gartner. Volgens schattingen van het bedrijf komt het aantal verscheepte pc’s volgend jaar uit op ruim 316 miljoen exemplaren, terwijl er van tablets in diezelfde periode bijna 321 miljoen exemplaren verscheept zullen worden.

In 2013 zijn er volgens Gartner ruim 317 miljoen pc’s verscheept ten opzichte van bijna 207 miljoen tablets. Voor 2014 is de voorspelling 308 miljoen pc’s en 256 miljoen tablets. Onder pc’s rekent de onderzoeksfirma desktop-, laptop- en ultra mobiele varianten, zoals de MacBook Air. 

Gartner voorziet verder in 2014 een lichtere daling van de pc-markt dan in voorgaande jaren, omdat het stopzetten van de Windows XP-ondersteuning door Microsoft voor een “relatieve opleving” van de verschepingen gaat zorgen.

De ondersteuning voor het besturingssysteem stopte begin april, waardoor gebruikers zich mogelijk genoodzaakt voelen hun systeem te vervangen. Uit cijfers van Gartner over het eerste kwartaal van 2014 bleek echter al dat dit niet heeft geleid tot groei binnen de pc-markt.     

Wat waren de beste tablets van 2013?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>