‘Microsoft maakt Nokia Lumia-telefoon met Android’

'Microsoft maakt Nokia Lumia-telefoon met Android'Foto:  Nokia

Dat stelt althans Evleaks, een smartphone-lekker die doorgaans goede bronnen binnen Nokia heeft.

Evleaks was de eerste die in november 2013 al wist te melden dat Nokia überhaupt aan een Android-toestel werkte. De Nokia X werd vervolgens in februari aangekondigd en draaide op een zwaar aangepaste versie van Googles besturingssysteem.

Over de Lumia-telefoon met Android is verder nog niets bekend. De Lumia-naam wordt normaal gesproken alleen toegepast op smartphones met Windows Phone, het smartphonebesturingssysteem van Microsoft zelf.

Het zou dan ook opmerkelijk zijn als Microsoft kort na de overname van Nokia meer inzet op Android, in plaats van zijn eigen besturingssysteem.


Naam


Windows Phone heeft echter moeite om marktaandeel te winnen, en ontwikkelaars blijven zich voornamelijk richten op het bouwen van apps voor iOS en Android. Hoewel de Nokia X niet gebruikmaakt van Googles diensten als app-winkel Google Play, zijn apps door ontwikkelaars wel relatief gemakkelijk aan te passen om ook op Nokia-toestellen te werken.

Het is nog steeds onduidelijk hoe nieuwe Nokia-toestellen zullen heten, nadat de apparatentak van het Finse bedrijf werd overgenomen door Microsoft. De merknaam Nokia werd in eerste instantie niet overgenomen, maar het begint er op te lijken dat nieuwe toestellen toch die vertrouwde naam zullen krijgen.

Nadat Evleaks eerder al meldde dat Microsoft de rechten op de naam ‘Nokia’ probeert te kopen, lekte zondag een afbeelding uit van een nieuw toestel met de tekst ‘Nokia by Microsoft’ op de achterkant.

De Nokia-telefoons die wij gaan missen

Vijf vragen over de overname van Nokia door MIcrosoft

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>