NSA bespiedt gewone burgers

Dit concludeert The Washington Post na een maandenlange analyse van 160.000 e-mails en andere persoonlijke berichten, die de krant van klokkenluider Edward Snowden ontving.


Voyeuristisch


In de e-mails gaat het voornamelijk om privéberichten over liefdesrelaties, buitenechtelijke affaires en psychiatrische problemen die de NSA heeft bewaard. Het is informatie van ‘schokkende intieme, zelfs voyeuristische’ aard, aldus The Washington Post. Het doet denken aan de afluisterpraktijken ten tijde van het ijzeren gordijn.


Ook Nederlanders


De NSA verzamelt informatie over 193 landen, waaronder Nederland. Er zijn e-mails gelezen van en naar accounts bij providers zoals Google en Yahoo, waar ook Nederlanders klanten zijn. Snowden kon aan deze informatie komen omdat hij als systeembeheerder bij de NSA heeft gewerkt. Hij ontvluchtte de VS vorig jaar en leeft nu in Rusland. 


 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>