Facebook sleept Justin Bieber-spammer voor de rechter

Foto:  AFP

Dat meldt de BBC. Degenen die op de link klikten, werden verwezen naar websites die de spammer, genaamd Christopher Peter Tarquiniper, per bezoek betaalden.

Facebook-gebruikers die de links bezochten, plaatsten automatisch ook de link op hun eigen profiel. Dit leidde tot een kettingreactie aan inks naar de zogenaamde seksvideo.

De gebruikers die op de betreffende links klikten, hebben middels een pop-up wel toegang gegeven tot hun profiel. De pop-up verzocht mensen om op de knop te drukken als zij de video wilden zien.


Misleidend


Facebook meldt dat Tarquiniper de afgelopen vijf jaar computerprogramma’s heeft ontwikkeld die “misleidende berichten, afbeeldingen en links” op websites plaatsen. Hij zou volgens het sociale netwerk een veelpleger zijn.

Facebook wil dat Tarquiniper nooit meer een profiel op het sociale netwerk krijgt, en dat de spammer opdraait voor de kosten die zijn gemaakt om de links te verwijderen.

Tarquiniper heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

5 dingen die je moet weten over Facebook

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>