Acer krijgt na vijftien dagen nieuwe CEO

Foto:  Bloomberg

Dat laat Acer donderdag weten.

Vijftien dagen geleden werd bekend dat JT Wang, toenmalig CEO van Acer, het bedrijf zou verlaten vanwege de slechte resultaten. Jim Wong werd aangewezen als zijn opvolger, maar nu wordt ook Wong aan de kant gezet.

Oprichter Shih zal tijdelijk als CEO optreden tot er een andere vervanger is gevonden. “JT Wang en Jim Wong treden allebei af vanwege de recente prestaties van het bedrijf”, aldus Acer. Shih zal de taak als CEO zonder salaris uitoefenen.

Naast de wisselingen aan de top wordt ongeveer 7 procent van het personeel ontslagen. Zo moet vanaf 2014 elk jaar 75 miljoen euro worden bespaard. Er gaan ook geruchten over een fusie tussen Acer en Asus.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>