17 procent van internetgebruikers winkelt niet online

17 procent van internetgebruikers winkelt niet onlineFoto:  Thinkstock

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In 2013 gaf 83 procent van de 12- tot 75-jarige internetgebruikers aan online te winkelen. Het jaar daarvoor was dat 80 procent. Qua absolute aantallen nam het aantal online shoppers toe van 9,8 naar 10,3 miljoen mensen.

Het aantal Nederlanders dat frequent online winkelt steeg bovendien van 57 naar 60 procent. Het aandeel minder frequente kopers bleef gelijk op 22 procent. Het CBS merkt op dat die percentages in de stad en op het platteland nagenoeg gelijk zijn.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van .CBS. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen


Kleding en vakanties


Net als de afgelopen jaren zijn kleding kopen en vakanties boeken het populairst. Bijna 70 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar kocht het afgelopen jaar kleding online terwijl onder de internetters van boven de 65 jaar dat slechts net 30 procent was.

Ouderen zijn juist eerder geneigd online een vakantie te boeken (ruim 60 procent) terwijl ‘slechts’ 40 procent van de jongeren dat deed. Online vakanties boeken is overigens bij de 25- tot 65-jarigen het populairst, bijna 70 procent boekte online een vakantie in 2013.

Hoe Nederland de afgelopen 25 jaar internet gebruikte

Hoe snel is het internet in Nederland gemiddeld?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>