‘Weinig animo voor 4G in Nederland’

Foto:  ANP

Uit onderzoek van Deloitte (.pdf) onder 2000 Nederlanders blijkt dat slechts 15 procent van alle Nederlanders zonder 4G overweegt om volgend jaar een abonnement met 4G te nemen. 

Drie procent zegt dit ‘zeer waarschijnlijk’ te zullen doen, terwijl 12 procent dit ‘mogelijk’ doet.

Het onderzoek werd uitgevoerd in juli. Toen had 3 procent van de Nederlanders al toegang tot 4G. 78 procent had dat niet, terwijl 19 procent niet wist of ze een 4G-abonnement hadden. Omdat inmiddels meer providers 4G aanbieden, ligt voor de hand dat het percentage Nederlanders met 4G sinds het onderzoek fors is gestegen.

Beweeg de cursor over de grafiek om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Deloitte. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Yarno Ritzen

30 procent van de mensen zegt geen 4G te willen omdat het te duur is. 25 procent hoeft niet te upgraden omdat ze al blij zijn met hun huidige snelheid.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders gemiddeld 4,3 mobiele apparaten per persoon bezitten. Het gaat dan om smartphones, tablets, ‘gewone’ telefoons, laptops, digitale camera’s, muziekspelers, e-readers, game-handhelds en draagbare videospelers.

Tablets zijn populairder in Nederland dan in elk ander Europees land. 42 procent van de Nederlanders bezit een tablet of heeft hier toegang toe via familieleden.

Beweeg de cursor over de grafiek om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Deloitte. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Yarno Ritzen


Ouderen


Opvallend is dat 37 procent van de 55-plussers een tablet heft, terwijl dit in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar slechts bij 32 procent van de onderzochte mensen het geval is.

In die jongere leeftijdscategorie heeft 82 procent een smartphone, terwijl dat bij ouderen slechts 35 procent is.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat Nederlanders nog weinig interesse hebben in smartwatches, en dat bijna de helft van alle iPhone-eigenaren ook een iPad heeft. Bekijk deze en andere bevindingen op NUtech.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>