‘iPhone 5S stoot Galaxy S4 van troon’

Foto:  Bloomberg

Dat blijkt althans uit cijfers van Counterpoint Research.

Het onderzoeksbureau noemt geen exacte verkoopcijfers, maar stelt alle nationale versies en verschillende opslagcapaciteiten bij elkaar te hebben opgeteld. Het bedrijf geeft zo een top tien van de meest verkochte smartphones.

Apple staat in de lijst op de eerste, derde en vierde plek, maar Samsung neemt alle andere plaatsen in.


iPhones


“Met slechts tien dagen verkoop werd de iPhone 5S al de best verkochte smartphone in september”, aldus Counterpoint Research. “De Galaxy S4 moest de eerste plek na diverse maanden nipt afstaan.”

Op de vierde plek volgt Apple dus met de iPhone 5C, de iets goedkopere plastic variant die Apple ook eind september pas uitbracht. Over de iPhone 5C gaan hardnekkige geruchten dat de verkoop tegenvalt. Hoewel Counterpoint geen exacte cijfers noemt, lijkt de 5C het volgens deze gegevens niet slecht te doen.


Nokia en Huawei


“Hoewel de top tien gedomineerd wordt door Apple en Samsung zijn veel toestellen van Nokia en Huawei wel te vinden in de top twintig. Bijvoorbeeld de Ascend P6 en Lumia 520 stonden bij de twintig best verkochte toestellen van september.”

Counterpoint Research meldt niet hoe het aan de cijfers komt. Het onderzoeksbureau brengt al langer data uit over diverse markten en heeft grote providers als klanten. Ook Samsung is klant bij Counterpoint en prijst het onderzoeksbureau op de site om zijn nauwkeurigheid. 

Bekijk onze review van de snelle iPhone 5S en plastic iPhone 5C

Wat is het verschil tussen de iPhone 5S, 5C en 5?

Lees onze review van de Galaxy S4

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>