Gamebedrijf beboet voor stiekem genereren bitcoins

Foto:  Flickr/Zach Copley

Dat heeft de procureur-generaal van de Amerikaanse staat New Jersey bekendgemaakt

Van de 1 miljoen moet 325.000 dollar direct worden betaald aan de staat. De rest wordt alleen geïnd als het bedrijf zich in de komende tien jaar niet aan de regels houdt.

In mei kwam aan het licht dat de E-Sports Entertainment Association (ESEA) zijn software had aangepast om bitcoins te ‘minen’. De digitale valuta wordt gegenereerd met de rekenkracht van computers.


Medewerker


In totaal draaide de software op de computers van 14.000 klanten en werden 30 bitcoins gegenereerd. Die zijn woensdag in totaal ruim 10.000 euro waard. 

Volgens ESEA werd de bitcoin-miner toegevoegd door een medewerker, zonder dat het bedrijf er van af wist. De medewerker is inmiddels ontslagen.

ESEA maakt software waarmee professionele gamers tegen elkaar kunnen spelen zonder tussenkomst van valsspelers. In Californië loopt nog een civiele zaak van klanten tegen het bedrijf.

Alles over de roerige geschiedenis van de Bitcoin

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>