Wikipedia dreigt met rechtszaak om betaalde wijzigingen

Foto:  Getty Images

De online encyclopedie heeft een brief gestuurd waarin het eist dat Wiki-PR de praktijken stopt.

Het maken van betaalde wijzigingen in Wikipedia is in strijd met de algemene voorwaarden van de site. Eerder blokkeerde Wikipedia al meer dan 250 accounts van Wiki-PR.

Advocaat Patrick Gunn van Wikipedia schrijft in een brief aan CEO Jordan French van Wiki-PR dat hij doorging met het aanbieden van betaalde wijzigingen aan de encyclopedie terwijl hij tegelijk tegenover Wikipedia stelde het gedrag van het bedrijf te zullen bijstellen.


Verontrustend


“Dit is zeer verontrustend en suggereert dat Wiki-PR de blokkade omzeilt terwijl het stelt samen te zullen werken met de gemeenschap om zich hieraan te houden”, schrijft Gunn.

Stopt Wiki-PR niet onmiddellijk met het aanpassen van Wikipedia-artikelen, dan volgen “juridische stappen”, stelt Wikipedia.

In oktober stelde French van Wiki-PR tegenover Cnet dat zijn bedrijf ook veel gratis aanpassingen aan Wikipedia maakt, “omdat het interessant en behulpzaam voor de Wikipedia-gemeenschap is”.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>