Samsung beschuldigt Apple van racisme in rechtszaak

Foto:  Bloomberg

De rechter ging niet mee in de claim van Samsung, meldt persbureau Bloomberg.

Harold McElhinny, de advocaat van Apple, zei dat Amerikaanse bedrijven geen tv’s meer maken omdat ze hun intellectueel eigendom decennia geleden niet goed verdedigden. “We weten allemaal wat er is gebeurd”, zei hij.

Bill Price, de advocaat van Samsung, stelde dat hij inspeelde op gevoelens over rassen, door erop te wijzen dat producten nu in Azië worden geproduceerd. “Ik zei geen woord over rassen, en ik zei niet het woord Aziatisch”, zei McElhinny daarover.

De discussie tussen de advocaten werd beëindigd toen rechter Lucy Koh de jury terugriep en een instructie voorlas waarin de juryleden erop werden gewezen dat ze zich niet moeten laten leiden persoonlijke gevoelens, meningen of vooroordelen.


Schadevergoeding


De rechtszaak gaat over een schadevergoeding die eerder aan Apple werd toegewezen. Van de 1,05 miljard dollar die Samsung aan Apple moet betalen voor het schenden van iPhone-patenten, is 410 miljoen geschrapt door Koh.

De jury bepaalt momenteel of die vergoeding alsnog moet worden toegewezen, of dat het bedrag moet worden veranderd. “Apple probeert een patent op mooie telefoons te krijgen”, zei Samsung-advocaat Bill Price dinsdag in zijn slotpleidooi tegen de jury. 

Alles over de patentstrijd tussen Apple en Samsung

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>