‘Google koopt streamingdienst Twitch voor ruim 1 miljard dollar’

'Google koopt streamingdienst Twitch voor ruim 1 miljard dollar'Foto:  Bloomberg

Dat melden anonieme bronnen zondagnacht tegenover verschillende Amerikaanse media.

De overnameprijs ligt op ruim 1 miljard dollar, bericht Variety. Volgens de krant is de deal bovendien al rond en kan deze elk moment worden aangekondigd.

Volgens bronnen van de Wall Street Journal bevinden de gesprekken tussen Google en Twitch zich nog in een vroeger stadium. Twitch zou nog overwegen om extra geld op te halen bij investeerders, in plaats van akkoord te gaan met een overname.


Populair


Twitch is de populairste dienst waarmee gamers live anderen kunnen laten meekijken terwijl zij een spel spelen. In februari zei de dienst 45 miljoen maandelijkse unieke gebruikers te hebben. Naast de videostreams van Twitch is ruimte voor discussie tussen de kijkers.

In de dienst werd al 20 miljoen dollar geïnvesteerd, onder meer door gameontwikkelaar Take-Two.

The Verge meldt dat ook Microsoft in gesprek is geweest met Twitch over een overname. De mogelijkheid om samen te werken met Youtube zou uiteindelijk de doorslag hebben gegeven om voor Google te kiezen.

Ook op Youtube is het sinds december mogelijk om games live te streamen. Die mogelijkheid wordt echter nog maar weinig gebruikt.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>