Vodafone wil uitrol 4G in april 2015 afronden

Foto:  Bloomberg

Volgens de provider wordt de uitrol van het netwerk versneld, al deelde het bedrijf nooit eerder een datum waarop de uitrol moest worden voltooid.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Vodafone onlangs al bekend 270 miljoen euro extra te investeren in de bouw van zijn Nederlandse netwerk. Dat geld wordt gebruikt om het 4G-netwerk op poten te zetten.

De provider biedt al 4G-dekking in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. In april 2014 moet de hele Randstad en stedelijke gebieden daarbuiten zijn voorzien van sneller internet.

In het jaar daarna wordt de rest van Nederland voorzien van 4G. Volgens Vodafone kunnen een half miljoen klanten al gebruikmaken van 4G. 


Toestel


Onduidelijk is hoeveel klanten dat ook daadwerkelijk doen. Voor het gebruik van 4G-netwerken zijn doorgaans nieuwe toestellen nodig, waardoor veel mensen nog niet op de nieuwe netwerken kunnen.

De drie grote providers van Nederland zijn inmiddels allemaal begonnen met het uitrollen van 4G. KPN wil al in het eerste kwartaal van 2014 een landelijk dekkend netwerk hebben. T-Mobile wil eind 2014 dekking bieden aan 80 procent van alle Nederlanders.

Nieuwkomer Tele2 zal in Nederland ook een 4G-netwerk opzetten, maar het is onduidelijk wanneer dit zal gebeuren.

Met welke toestellen en abonnementen werkt 4G van Vodafone?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>