Amerikaans ministerie noemt bitcoin legitiem betaalmiddel

Foto:  Getty Images

Dat zullen de twee organisaties maandag zeggen voor een commissie van de Amerikaanse Senaat, meldt Bloomberg op basis van brieven die al openbaar zijn gemaakt.

Vertegenwoordigers van de instanties schrijven dat de bitcoin net als andere digitale betaalmiddelen eigen voordelen en risico’s met zich meebrengt. 

De commissie verkent de “potentiële beloftes en risico’s” van bitcoins, nadat onlangs de internetmarktplaats Silk Road werd opgerold. Daar konden illegale goederen, zoals drugs en wapens, worden gekocht met bitcoins.


Centrale bank


De Amerikaanse centrale bank heeft geen plannen om bitcoins te reguleren, schrijft voorzitter Ben Bernanke in een brief aan de commissie. 

Bitcoin is een geheel digitale valuta. Het betaalmiddel is anoniem en nauwelijks traceerbaar. Mede daardoor werd de digitale munt populair als betaalwijze op illegale marktplaatsen als Silk Road.

Bitcoins zijn ook een populair doelwit van diefstal. In de afgelopen maanden verdween voor miljoenen aan bitcoins uit digitale portemonnees.

De waarde van de bitcoin steeg de afgelopen maand explosief. Zondag was 1 bitcoin voor het eerst meer dan 500 dollar (370 euro) waard. Maandagochtend is de bitcoin weer fors in waard gestegen tot 425 euro.

Bitcoin: alles over de wispelturige digitale valuta

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>