Steve Ballmer was ‘embleem van een oud tijdperk’

Foto:  AFP

Dat zegt Ballmer in een interview met de Wall Street Journal.

De Microsoft-topman zegt tegenover de krant dat hij begon in te zien dat hij “misschien het embleem is van een oud tijdperk” nadat het bestuur van Microsoft hem vroeg om het bedrijf sneller te hervormen.

Een bestuurslid bevestigt tegenover de krant dat Ballmer niet gevraagd is om op te stappen, maar dat hem inderdaad duidelijk is gemaakt dat hij vaart moest maken met de hervormingen.

De exentrieke Microsoft-baas begon zich na herhaaldelijke aansporingen van het bestuur af te vragen of hij wel de juiste persoon voor de baan was. “Alhoewel ik ontzettend veel houd van wat ik doe, is een nieuwe leider de beste manier voor Microsoft om een nieuw tijdperk in te gaan”, aldus Ballmer.

“Uiteindelijk moeten we een patroon verbreken. Laten we eerlijk zijn: ik ben een patroon”, zegt de vertrekkend CEO verder tegenover de krant.


Vertrek


Het vertrek van Ballmer, dat eind augustus werd aangekondigd, gold als een verrassing, niet in de laatste plaats omdat er net grote hervormingen waren aangekondigd. Hij zal binnen negen maanden met pensioen gaan.

Ballmer staat bekend als een excentrieke CEO met bijzondere persconferenties. Onder zijn leiding verloor Microsoft honderden miljarden dollars aan waarde, maar steeg de omzet. Het algemene sentiment is dat Ballmer belangrijke trends, zoals de opkomst van de smartphone en tablet, heeft gemist. Hij heeft zelf het meest spijt van het geflopte Windows Vista.

Bekijk de 5 raarste momenten van Ballmer op video

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>