‘Google ontwierp iPhone-functies voor verschijning Apple-toestel’

'Google ontwierp iPhone-functies voor verschijning Apple-toestel'Foto:  Bloomberg

Dat zei John Quinn, een van de advocaten van Samsung, in zijn slotpleidooi in de Amerikaanse patentzaak tegen Apple. Dat meldt de Wall Street Journal.

In de zaak beschuldigen Apple en Samsung elkaar over en weer van patentschending. Samsung wees er echter meermaals op dat Google de Android-software waar smartphones van Samsung op draaien ontwikkelde.

Verschillende ontwikkelaars van Google stonden Samsung eerder al bij tijdens de rechtszaak. “We geven Google niet de schuld”, zei Bill Price, een andere Samsung-advocaat. “We zeggen dat ze onafhankelijk deze functies hebben ontwikkeld, en dat ze geen inbreuk maken.”


Verzonnen


Volgens Price heeft Apple de rechtszaak “verzonnen” omdat verschillende functies die worden omschreven in zijn patenten zelf niet gebruikt op de iPhone. 

Eerder werd Samsung door advocaten van Apple al in hun slotpleidooi gekarakteriseerd als onorigineel en laf. Volgens Apple heeft Samsung kunnen meeprofiteren van de riskante uitvindingen van de iPhone-maker.

Woensdag begint de achtkoppige jury met beraadslagen over een oordeel. De zaak duurt in totaal inmiddels een maand en volgt op een eerdere rechtszaak die werd gewonnen door Apple. Samsung moest toen een schadevergoeding van bijna 1 miljard dollar betalen.

Apple vs Samsung: vijf vragen over de nieuwe rechtszaak

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>