Man knutselt telefoon van Raspberry Pi


Als je nog op zoek was naar een nieuwe telefoon, maar geen honderden euro’s wil uitgeven aan een Samsung of een iPhone, kun je er altijd nog zelf eentje bouwen. Dat deed althans de Amerikaanse programmeur David Hunt, die van een Raspberry Pi zijn eigen telefoon in elkaar knutselde. Het apparaat heeft een touchscreen en werkende software, en ja, je kunt er ook mee bellen.

Het knutselproject heet de PiPhone, en heeft naast een PiTFT-touchscreen ook een batterij met 2,500mAh en een simkaarthouder, waardoor het apparaat ook echte telefoontjes kan plegen.


Nachtelijke uurtjes


De ontwikkelaar bouwde zelfs een kleine ventilator in zijn creatie, zodat het apparaat ook tijdens het bellen gewoon koel blijft. Het hele project kostte Hunt slechts 113 euro. Daar zitten de vele, vele nachtelijke uurtjes programmeren en knutselen niet bij inbegrepen.

Open source


Hunt schreef zelf de software voor het apparaatje, en wil de source code binnenkort voor iedereen beschikbaar maken. Ook heeft hij zijn hele project stap voor stap online gezet zodat andere hobbyisten ook hun eigen telefoon kunnen bouwen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>