Europa blijft sterkste markt voor Windows Phone

Europa blijft sterkste markt voor Windows PhoneFoto:  AFP

Dat meldt Techcrunch op basis van cijfers van onderzoeksbureau Kantar over de maanden januari, februari en maart 2014.

Met een marktaandeel van 8,1 procent zag Windows Phone in de vijf grootste EU-landen (Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje) een kleine groei van 1,6 procentpunt ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Eind 2013 verdubbelde Windows Phone zijn marktaandeel nog in Europa ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder.

Windows Phone doet het met name goed in Italië, waar het de eerste drie maanden van dit jaar een marktaandeel had van 13,9 procent. Ook in Groot Brittannië doet Windows Phone het met 9,1 procent relatief goed.

In overige delen van de wereld doet het mobiele besturingssysteem van Microsoft het consequent slechter. Australië, waar het een aandeel had van 6,9 procent, is de tweede markt voor Windows Phone. In de VS (5,3 procent), China (1,0 procent) en Japan (0,9 procent) weet Windows Phone geen vuist te maken tegen iOS en Android.


Gratis


Windows en Windows Phone worden sinds kort gratis aangeboden aan fabrikanten. Op die manier wil Microsoft zijn positie verbeteren ten opzichte van iOS en Android. Met meer fabrikanten en mogelijk een lagere prijs voor eindproducten hoopt het bedrijf sneller groei te behalen.

“We hebben andere manieren om geld te verdienen aan die producten en dat is hoe we die kansen gaan benaderen. Want in een wereld waarin computing overal is moet Windows ook overal zijn. Dat betekent niet één prijs en één model voor alles. Het is een manier om onze markt uit te breiden”, aldus Microsoft-ceo Satya Nadella vorige week.


Android


Googles mobiele bestruringssysteem blijft veruit het populairste met in bijna elke markt een aandeel van groter dan vijftig procent. Alleen in Japan heeft iOS (57,6 procent) een groter aandeel dan Android (41,5 procent); een stijging voor Apple van 8,6 procentpunt ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Lees onze review van de Nokia Lumia 520

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>