‘Apple verscheept dit jaar 70 miljoen iPhone 6-exemplaren’

'Apple verscheept dit jaar 70 miljoen iPhone 6-exemplaren'Foto:  Getty Images

Dat schrijven Chinese media op basis van analisten van Barclays Capital dat vaker juiste informatie wist te geven over toekomstige Apple-producten.

De iPhone 6 komt naar verwachting in een 4,7 en 5,5 inch-variant uit en onlangs waren de eerste foto’s al te zien. De toestellen worden waarschijnlijk in september gepresenteerd. De 4,7 inch iPhone 6 zal kort daarna in de winkels liggen terwijl de grotere versie pas in 2015 echt op de markt wordt verwacht.

Volgens Barclays heeft het Taiwanese Catcher een nieuwe samenwerking met Apple gesloten waardoor het 15 procent van de aluminium behuizingen voor de iPhone 6 zal gaan maken. In 2014 levert het bedrijf 10,5 miljoen behuizingen.


70 miljoen


Dat zou betekenen dat er in totaal 70 miljoen exemplaren worden verscheept voor het einde van het jaar. Die toestellen worden vervolgens in vooral het vierde kwartaal verkocht, hoewel er natuurlijk ook nog voorraad voor 2015 kan blijven liggen. In het vierde kwartaal van 2013 verkocht Apple 51 miljoen iPhones.

Barclays stelt dan ook dat het verwacht dat het aantal verscheepte exemplaren 35 tot 40 procent hoger zal liggen dan bij de huidige iPhone. Of het daarbij alleen om de iPhone 5S of ook om de iPhone 5C gaat is niet bekend.

iPhone 6: Alle geruchten over de grotere iPhone op een rij

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>