Nederland in top drie snelste internetlanden

Nederland in top drie snelste internetlandenFoto:  123RF

Dat blijkt uit het State of the Internet-rapport van Akamai, dat elk kwartaal verschijnt.

In het vierde kwartaal van 2013 daalde de gemiddelde internetsnelheid in Nederland van 12,5 naar 12,4 Mbps, maar toch steeg Nederland een plekje op de ranglijst. Alleen Zuid-Korea en Japan staan nog voor Nederland.

In het afgelopen jaar is Nederland flink op de ranglijst opgeklommen. In het vierde kwartaal van 2012 stond Nederland nog op de zesde plaats. Vorig kwartaal ging het om de vierde plek. In een jaar tijd is de gemiddelde Nederlandse internetverbinding 38 procent sneller geworden.


DDoS


Akamai noteerde vorig jaar 1153 DDoS-aanvallen bij bedrijven en instellingen aangesloten bij het platform. In alleen het vierde kwartaal waren dat 346. 2,7 procent van de DDoS-aanvallen zijn afkomstig uit Nederland, fors meer dan een jaar geleden toen dat percentage nog op 0,5 procent stond.

China is met 43 procent de plek waar de meeste aanvallen vandaan komen. De Verenigde Staten staan met 19 procent op plek twee.

De geschiedenis van het internet in Nederland in cijfers

Bekijk alle ranglijsten uit het Akamai-rapport

Vijf pioniers zonder wie het internet niet zou hebben bestaan

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>