Vodafone en RTL trekken stekker uit provider Sizz

Vodafone en RTL trekken stekker uit provider SizzFoto:  ANP

Dat laten Vodafone en RTL woensdag weten.

Sizz neemt na 1 juni geen nieuwe klanten meer aan en het abonnement van bestaande klanten wordt na aflopen van het contract stopgezet, verlengen is niet mogelijk. Vodafone zal de klanten dan zelf een aanbod doen.

De partijen stellen in een verklaring allebei tevreden te zijn met de samenwerking. Een woordvoerder van Vodafone laat aan NU.nl weten dat Sizz opgezet is om een nieuwe groep mensen met smartphones in aanraking te laten komen.


Toegevoegde waarde


“Inmiddels heeft driekwart van de mensen een smartphone en kan je dus afvragen wat de toegevoegde waarde nog is”, aldus de woordvoerder. Vodafone heeft voor een onbekend bedrag het aandeel van RTL in de samenwerking overgenomen.

Klanten van Sizz krijgen gratis toegang tot RTL-programma’s die ze kunnen bekijken via RTL Gemist. De provider richtte zich vooral op vrouwen en werd op 6 februari 2011 opgezet voor in principe vijf jaar. De provider stelt echter dat er altijd een optie is open gehouden om eerder met Sizz te stoppen.

Het gratis streamen van RTL-programma’s aan klanten van Sizz was controversieel en mogelijk in strijd met netneutraliteit waarbij bepaald internetverkeer geen voorrang mag krijgen en ook niet op prijs mag verschillen van vergelijkbaar aanbod. Deze controverse is niet de reden voor het stopzetten van Sizz.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>