Officiële camera-app Google te downloaden voor Android

Foto:  Google

De app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.4 (Kitkat).

Door het uitbrengen van Google Camera brengt de internetgigant opnieuw een belangrijke Android-app uit die niet meer alleen met Nexus-toestellen, de officiële smartphone- en tablet-lijn van Google, werkt. Eerder maakte Google zijn toetsenbord- en agenda-app voor meerdere toestellen beschikbaar.

De Google Camera-app is voorzien van een nieuw app-icoon en design. Zo is de cameraknop voortaan een grote brede balk en kunnen gebruikers door van links naar rechts te vegen verschillende modi oproepen en activeren.

Daarnaast zijn Photo Sphere, de technologie om 360 graden-foto’s te schieten, en een panoramamodus in de camera-app beschikbaar. Een andere belangrijke functie van de app is een nieuwe fotomodus waarmee foto’s met een kleine scherptediepte kunnen worden geschoten en de achtergrond wordt vervaagd.


Remote Desktop


Google brengt naast zijn camera-app ook een Android-app uit waarmee gebruikers met een Android-toestel hun pc kunnen besturen. Chrome Remote Desktop werkt middels een Chrome-extensie of via Chrome OS, het besturingssysteem voor desktops en laptops van Google. 

Via de Chrome Remote Desktop-app kunnen gebruikers met hun pc verbinden en de desktop op het scherm van het Android-toestel tonen. Met de vinger wordt de muis bestuurd en het invoeren van tekst gaat middels de toetsenbord-app.

Chrome Remote Desktop is gratis in Google Play te downloaden. Een iOS-versie volgt later dit jaar.

Welke Android-versies zijn het populairst?

De beste apps van afgelopen week

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>