LG gaat zelf mobiele processors maken

Foto:  Getty Images

Een woordvoerder van LG bevestigde dat tegenover de Korea Herald.

Veel meer dan dat de massaproductie ‘binnenkort’ van start gaat wilde de woordvoerder echter niet kwijt. LG zou in zee zijn gegaan met TSMC, een grote Taiwanese processorfabrikant, die ook chips voor veel andere bedrijven produceert.

Andere bronnen melden aan de Korea Herald dat de productie nog in het tweede kwartaal van start gaat. Het zou de bedoeling zijn om de door LG ontworpen processors te gebruiken voor de LG G3, die in juli geïntroduceerd zou worden, aldus de anonieme bron.

Met het ontwikkelen van zijn eigen mobiele processors gaat LG onder meer Samsung en Apple achterna, die de Exynos en A-processors ontwikkelden. Veel telefoonfabrikanten gebruiken kant-en-klare ontwerpen van onder meer Qualcomm, zoals de Snapdragon 800, of van Mediatek.

Er gingen eerder al geruchten over een octacore-chip van LG, genaamd Odin. De chip zou echter vertraagd zijn, maar het bestaan ervan was tot op heden nog niet bevestigd door LG.

Review: LG zet met G2 weer belangrijke stap

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>