Facebook zag populariteit chatapps niet aankomen

Foto:  Bloomberg

Dat laat Mark Zuckerberg weten in een interview met de New York Times.

Op de vraag waarom Facebook Whatsapp zelf niet heeft uitgevonden of kon uitvinden, antwoordt Zuckerberg dat Facebook de populariteit van chatapps zoals Whatsapp niet aan zag komen. Facebook kwam er later pas achter dat Facebook Messenger en Whatsapp op een andere manier gebruikt worden.

Zo zou Whatsapp vooral gebruikt worden om te sms’en, terwijl Messenger meer gebruikt wordt om te chatten met vrienden. Dat onderscheid zou te laat erkend zijn. Daarnaast laat Zuckerberg doorschemeren dat het nog minstens drie jaar duurt voordat Facebook geld gaat verdienen aan apps als Whatsapp en Instagram.

Als laatste wordt uit het interview duidelijk dat er dagelijks tien miljard berichten via Facebook verstuurd worden, onder meer via de losstaande app Facebook Messenger. Berichten kunnen echter ook via de Facebook-app of via de website beantwoord worden. Daardoor is Facebook Messenger lastig te vergelijken met Whatsapp, waarmee dagelijks 27 miljard berichten worden verstuurd.

Bekijk zes alternatieven voor Whatsapp

Waarom betaalt Facebook 19 miljard dollar voor Whatsapp?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>