‘Galaxy S5 verkoopt veel beter dan S4′

Foto:  NUtech.nl/Joost Nederpelt

Dat vertelt Yoon Han-kil, senior vicepresident van het strategische team van Samsung, tegenover Reuters.

Ook analisten laten aan de Korea Times weten positief verrast te zijn door de eerste verkoopcijfers van de Galaxy S5 die vrijdag 11 april in de verkoop ging. Een onbekende bron binnen Samsung stelt dat er op de eerste dag 30 procent meer S5′s werden verkocht dan destijds bij de Galaxy S4.

Volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf zouden er in het tweede kwartaal (april, mei en juni) 35 miljoen exemplaren moeten worden verscheept.


Verkoopcijfers


Samsung wil die doelstelling niet bevestigen, maar Yoon vertelt aan Reuters: “De Galaxy S5 verkoopt sneller dan de S4, maar ik kan nog geen specifieke verkoopcijfers noemen. De uiteindelijke verkoopaantallen van de S5 zouden veel hoger moeten zijn dan van de S4.”

Destijds verkocht Samsung in de eerste maand tien miljoen exemplaren van de S4. Volgens Yoon zal dat getal bij de S5 “significant” hoger zijn. Tot nu toe zijn er volgens anonieme bronnen 63 miljoen Galaxy S4′s verscheept en zijn 40 miljoen exemplaren daadwerkelijk verkocht.

Willem Visser, hoofd van de mobiele afdeling bij Samsung Nederland, stelde tijdens de Nederlandse lancering dat de Galaxy S5 het verkoopsucces van de Galaxy S4 “zwaar gaat overtreffen”.


Note 4 en Tizen


Yoon spreekt zich tegenover Reuters opvallend genoeg ook nog uit over de Galaxy Note 4. De opvolger van de Note 3 (review) wordt niet voor september verwacht, maar volgens Yoon mogen consumenten een nieuw ontwerp verwachten.  

De Samsung-medewerker laat ook weten dat er aan het eind van het tweede kwartaal twee Tizen-toestellen uit zullen komen. Tizen is een besturingssysteem dat mede ontwikkeld wordt door Samsung en een alternatief is voor Android.

Hoewel Android belangrijk blijft voor het Zuid-Koreaanse bedrijf kan Samsung meer inkomsten halen uit Tizen via bijvoorbeeld applicaties van derden die een deel van hun inkomsten moeten afstaan. Na diverse vertragingen belooft Yoon in de zomer een high-end toestel en een middenklasse variant.

Ook verschijnt dit jaar nog een smartwatch die juist wel op Android draait. De Gear, de huidige smartwatch van Samsung, draait juist al op Tizen. Google kondigde onlangs Android Wear aan, een speciale versie van Android voor smartwatches en andere draagbare gadgets.


Alternatief


“We hebben geprobeerd Tizen te lanceren met Docomo (een Japanse provider, red.) en Orange, maar dat ging niet door vanwege slechte marktomstandigheden. We hebben onze strategie gewijzigd en zullen de telefoons in een beperkt aantal landen uitbrengen waar we het goed kunnen doen.”

Samsung ziet Tizen en bijvoorbeeld Windows Phone als alternatief voor Android in markten waar dat besturingssysteem minder aanslaat. Yoon stelt dat Tizen goed moet zijn voor 15 procent van de totale smartphoneverkopen van Samsung voordat het een succes is.

Review: Galaxy S5 laat concurrenten dichterbij komen

Galaxy S5 heeft 185 euro aan onderdelen

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>