Google Glass krijgt ‘grote update’

Foto:  Bloomberg

Dat laat de zoekgigant dinsdag weten.

De update komt uit rond de tijd dat Googles bril in de Verenigde Staten voor iedereen te koop is. Normaal is Glass alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar Amerikaanse consumenten kunnen alleen dinsdag 15 april ook een model kopen voor 1500 dollar.

De geplande update laat Glass op de nieuwste versie van Android draaien. Android 4.4 Kitkat zorgt voor een betere accuduur, meer stabiliteit en maakt het uitrollen van updates in de toekomst eenvoudiger. Bovendien kunnen ontwikkelaars de software development kit (sdk) van Kitkat nu ook gebruiken om apps voor Glass te maken.


Functionaliteiten


Verder zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd en verwijderd. Zo is videobellen tijdelijk niet meer mogelijk. Volgens het bedrijf voldeed de functie niet aan de “hoge eisen van Google”. Op termijn zal videobellen, dat door 10 procent van de Glass-dragers werd gebruikt, terugkomen.

Na de update krijgen gebruikers van Google Glass een nieuwe weergave van hun gemaakte foto’s. De afbeeldingen worden gebundeld per dag zodat de fotostream overzichtelijker is. Daarnaast wordt het in een Hangout eenvoudiger om met een foto te reageren op een vraag. De foto kan direct worden gemaakt en verzonden.

Google introduceert daarnaast een nieuwe weergave van spraakopdrachten. Wanneer de gebruiker “OK Glass” zegt, worden standaard alle mogelijk spraakopdrachten getoond. Omdat dat er steeds meer worden laat Google nu een beperktere lijst zien met de nieuwste en meest gebruikte opdrachten.

Tot slot maakt het bedrijf het makkelijker om feedback te versturen zodat Glass-gebruikers kunnen vertellen wat ze verbeterd willen zien in een volgende update.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

Tien ‘mythes’ over Glass, volgens Google

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>