Samsung vreesde ‘tsunami’ door iPhone 5

Foto:  Bloomberg

Dat blijkt uit documenten die openbaar zijn geworden in de Amerikaanse rechtszaak tussen Apple en Samsung.

Maandagnacht (Nederlandse tijd) vond een nieuwe zitting plaats en daarin werd een e-mail van de voormalig directeur van Samsung Telecommunications America aangehaald.

Dale Sohn schreef in juni 2012: “Zoals jullie weten zal er een tsunami komen als de iPhone 5 gelanceerd wordt. Dit zal ergens in september of oktober gebeuren. Volgens aanwijzingen van onze ceo (JK Shin, hoofd van de mobiele divisie, red.) moeten we met een plan komen om deze tsunami te neutraliseren.”

Volgens Apple blijkt uit dit soort e-mails dat Samsung niet origineel is geweest en dingen van Apple gekopieerd heeft, meldt The Verge.


Marketing


Tijdens dezelfde zitting stelde Todd Pendleton, hoofd van de Amerikaanse marketingafdeling bij Samsung, dat het bedrijf op de smartphonemarkt groot is geworden door marketing en niet door kopiëren.

Pendleton wist toen hij in 2011 bij Samsung ging werken naar eigen zeggen niet dat het bedrijf smartphones maakte. Destijds had Samsung wel al de Galaxy S uitgebracht, maar in de VS was het bedrijf op de smartphonemarkt nog relatief klein en stond achter Apple, HTC en Blackberry.

“Ik denk dat mensen Samsung kenden van televisies”, aldus Pendleton. Hij stelt dat Samsung destijds al een beter product had dan Apple, maar dat mensen er gewoon niet van wisten. Marketing zou voor het huidige succes hebben gezorgd, schrijft the New York Times.


Slide to unlock


Ook Youngmi Kim, software-ontwerper bij Samsung, ontkende onder ede dat hij software-elementen van Apple heeft gekopieerd. Hij getuigde volgens Recode specifiek over het bekende ‘slide to unlock’-patent.

Kim ontkende stellig naar Apple te hebben gekeken: “Als we aan hetzelfde product zouden gaan werken, zouden we ons niet kunnen onderscheiden. Dat zou nergens op slaan.”

Hij verwees door Apple aangedragen documenten naar de prullenbak. Uit het onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid uit 2010 bleek dat Samsung een ontgrendelsysteem zoals dat in de iPhone zou moeten gebruiken. Kim wijst erop dat Samsung de manier van ontgrendelen al in 2009 had aangepast.

De rechtszaak duurt naar verwachting nog tot eind april waarna de jury tot een oordeel zal komen.

Apple vs Samsung: Patentoorlog gaat tweede ronde in

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>