ADVERTORIAL: Pc blijft onmisbaar voor veel huishoudens

Tablets en mobiele telefoons lijken over de toonbank te vliegen terwijl de verkopen van pc’s en notebooks al jaren in het slop zitten. Uit verschillende schattingen zou blijken dat er in 2013 maar liefst 10% minder pc’s en notebooks zijn geleverd dan in het jaar daarvoor. De daling lijkt inmiddels wel minder hard te gaan dan in de periode daarvoor. De afname in het vierde kwartaal van 2013 was namelijk veel minder groot dan in de voorgaande kwartalen.

 


Nieuwe liefde


Er zijn meerdere reden aan te wijzen waarom consumenten niet staan te popelen om een nieuwe computer te kopen. Door de economische onzekerheid stellen veel mensen dure aankopen uit. Bovendien, als de huidige computer nog een tijdje meekan, is de noodzaak om te vervangen minder aan de orde.Wie wel wat te besteden heeft, staat voor een dilemma. Naast de pc en smartphone is er nieuwe liefde bijgekomen: de tablet. Inmiddels overstijgen de verkopen van dit apparaat die van notebooks. Naast ‘gemak’ speelt ook de lagere prijs t.o.v. traditionele computers hierbij een belangrijke rol.

 


Dilemma’s


De strijd is echter nog lang niet gestreden. Dat bleek toen FREO Nederlanders vroeg van welk apparaat Nederlanders als allerlaatste afscheid zouden nemen als hun financiële situatie hen hiertoe zou dwingen. De wasmachine is het ding in huis waaraan zowel mannen als vrouwen zich tot het einde toe zouden vastklampen. Daarna komt bij mannen de computer of laptop; dit ten koste van de tv, mobiele telefoon en vaatwasser. Bij vrouwen staat de pc op de derde plaats en is daarmee voor deze groep slechts een fractie minder belangrijk dan hun mobieltje.


De pc heeft misschien een andere rol gekregen, hij blijft voor de meesten van ons nog steeds onmisbaar. De kans is dan ook groot dat – mede door de gevaren van doorwerken met een XP computer – de pc verkopen snel weer een stijgende zullen gaan vertonen.


Dit artikel is zonder samenwerking met de redactie van Computer Idee geschreven door gewoonovergeld.nl.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>