Met deze tips zorg je voor online beveiliging op het hoogste niveau

Ongewenste advertenties, trackers, malware: als je online bent, kun je flink wat risico lopen. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen waarmee je ongestoord online kunt gaan. Uiteraard heb je zelf ook al de nodige maatregelen genomen. Maar wist je dat je de beveiliging nu naar een nóg hoger niveau kunt tillen? Wij leggen uit hoe je te werk gaat.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NordVPN.

Als internetgebruiker heb je te maken met verschillende dreigingen, waarvan je een paar voorbeelden al in de inleiding hebt gezien. Je kunt je tegen deze dreigingen wapenen met verschillende soorten beveiliging. Dat is niet altijd even handig. De makers van NordVPN hebben onderzocht hoe internet nog veiliger kan worden gemaakt en introduceren Threat Protection. Deze slimme techniek helpt je te beschermen tegen uiteenlopende cyberaanvallen. Zo beschermt NordVPNs Threat Protection tegen trackers, maar ook tegen vervelende en gevaarlijke advertenties. Ook kan het gedownloade bestanden controleren op virussen en helpen voorkomen dat je schadelijke websites bezoekt

Samen met VPN

Prettig aan Threat Protection is de flexibiliteit: de techniek werkt samen met een VPN-verbinding, maar ook als je geen VPN-verbinding gebruikt. Over VPN gesproken: een VPN-dienst zorgt ervoor dat je veiligheid en online privacy worden verbeterd. Je gegevens worden versleuteld en via een virtuele tunnel uitgewisseld met de buitenwereld. Ook wordt je locatie afgeschermd. Met Threat Protection gooi je hier nog een schepje bovenop en maak je het surfen nog veiliger. Je internetgedrag wordt zelfs beschermd wanneer je niet bent verbonden met een VPN-server.
 

De werking

Tijd voor een blik op de mogelijkheden van NordVPNs Threat Protection. Allereerst zorgt het voor bescherming tegen schadelijke software, ofwel malware. Om te voorkomen dat je malware oploopt via een bezoek aan kwaadwillende websites, wordt de toegang tot zulke websites beperkt. Je krijgt een waarschuwingsbericht te zien, zodat je meteen op de hoogte bent van de website. De beveiliging tegen malware houdt daar niet bij op. Bovendien worden gedownloade bestanden automatisch gecontroleerd. Wordt er in een download malware aangetroffen, dan wordt het bestand meteen verwijderd. Het bestand krijgt hierdoor niet de kans om je computer schade toe te brengen.

 

Innovatie voorop

Threat Protection is een goed voorbeeld van innovatie bij NordVPN. Een ander goed voorbeeld hiervan is het NordLynx-protocol. Deze encryptiemethode zorgt voor een bescherming van je privacy wanneer je een VPN-verbinding gebruikt. Het zorgt ervoor dat het gegevensverkeer tussen jouw computer en de VPN-dienst continu wordt versleuteld. NordLynx heeft twee grote voordelen. Allereerst is het ontwikkeld met het oog op snelheid. Zo voorkomt het dat je een merkbare vertraging ervaart wanneer je een VPN-verbinding gebruikt. Het tweede voordeel van NordLynx is de eenvoud van dit protocol. Vergeleken met traditionele VPN-protocollen is het eenvoudiger om problemen op te lossen. Die eigenschap zorgt ervoor dat je zorgeloos gebruik kunt blijven maken van je VPN-dienst. Wel zo prettig!

 

Ook tegen trackers

De beveiliging gaat verder en wel op het gebied van ‘trackers’. Een tracker verzamelt informatie over je online gedrag, waarmee een digitaal profiel kan worden gemaakt. Zo’n profiel kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het tonen van advertenties of het presenteren van aangepaste tarieven. Met Threat Protection worden de trackers daadwerkelijk geblokkeerd, zodat je hiervan geen last meer hebt.

Over advertenties gesproken: ook op dat vlak heeft Threat Protection de nodige functies in huis. Zo blokkeert de techniek opdringerige en kwaadaardige advertenties. Dat gebeurt op een slimme manier: voordat de advertentie daadwerkelijk kan laden. Die bescherming ‘aan de voordeur’ heeft als bijkomend voordeel dat het de laadtijden van je favoriete websites kan verkorten.

 

In de regisseursstoel

Degelijke beveiliging begint met een goed inzicht in je internetgedrag en de risico’s. Dat hebben de makers van Threat Protection ook begrepen. Zo kun je een beveiligingsoverzicht oproepen. Hierin zie je van de afgelopen zeven dagen een overzicht van alle geblokkeerde advertenties, trackers, schadelijke websites en malware-bestanden. Het is dan ook verstandig om het overzicht elke week even te bekijken. Het geeft je een duidelijk overzicht van de gebieden waarop je je beveiliging verder kunt verbeteren, bijvoorbeeld door specifieke websites in de toekomst niet meer te bezoeken. Handig!

 

Brede ondersteuning

Prettig is dat de bescherming van Threat Protection automatisch actief is wanneer je je computer gebruikt, dus ook zodra je je browser opent. Threat Protection biedt bovendien bescherming voor andere kanalen. Gebruik je Windows en maak je gebruik van een USB-stick met bestanden die je via internet hebt gedownload, worden de bestanden ook gecontroleerd.

Onderdeel van VPN

Threat Protection maakt deel uit van een NordVPN-account. Je krijgt de functionaliteit zonder extra kosten erbij. Veiligheid en privacy staan bij een VPN voorop, en voor Threat Protection is dat niet anders. Zo worden bijvoorbeeld geen privégegevens verzameld bij het scannen van bestanden. Alle bestanden worden lokaal gescand en dus niet geupload naar de cloud. Als het tijdens de lokale scan niet zeker is of een bestand te vertrouwen is, wordt een diepe scan uitgevoerd in de cloud (alleen maar op uitvoerbare bestanden, executables). Andere bestanden – die persoonlijke gegevens kunnen bevatten – worden niet naar de cloud geupload. Denk hierbij aan PDF-bestanden en afbeeldingsbestanden. Kortom: privacy voor alles! Bovendien besteedt Threat Protection veel aandacht aan de prestaties: zo worden er geen bestanden groter dan 20 MB geupload naar de cloud voor de zogeheten diepe scan.

 

Snel aan de slag

Voor een goede beveiliging zorg je voor een VPN-dienst en extra bescherming zoals Threat Protection. Het is nu extra aantrekkelijk om met VPN aan de slag te gaan. NordVPN heeft een tijdelijke aanbieding, waarbij 69% korting krijgt op een tweejarig abonnement. Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de mogelijkheden en de kosten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>