Review: Eve Spectrum 4K 144 Hz

Wie de beste gamemonitor van dit moment zoekt, komt uit bij een merk dat waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen. Eve is namelijk een merk dat via een crowdfundingsactie genoeg geld onder enthousiastelingen heeft opgehaald om een ultieme gamemonitor te maken. En dat is gelukt, zo blijkt uit onze test.

De Eve Spectrum 4K 144 Hz is een 27inch-lcd-monitor met een 4K-display dat een verversingssnelheid van 144 Hz heeft. Er zijn nog maar weinig van dergelijke schermen en Eve is de enige die dit scherm combineert met ultieme functies. Denk aan twee HDMI2.1-aansluitingen voor gameconsoles, een DisplayPort en een usb-c-poort met DisplayPort-functie. Je kunt dus vier apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Schermkwaliteit

Ook handig is de optie om via usb-c je laptop op te laden met maximaal honderd watt, wat voor veel laptops genoeg is. Het ontwerp van de Spectrum is strak en de bouwkwaliteit is erg goed. Houd er wel rekening mee dat de voet los verkrijgbaar is voor honderd euro, volgens Eve omdat de helft van de kopers de monitor aan een beugel ophangt.

De schermkwaliteit van de Spectrum is fenomenaal. Uit de fabriek is het display uitstekend gekalibreerd (voor beeldbewerking) en de Spectrum is een fractie sneller dan andere 4K 144Hz-schermen.

Nieuwe naam

De Spectrum start bij achthonderd euro. Veel geld, maar hij is het waard. Het voornaamste aandachtspunt van dit vrijwel perfecte beeldscherm is zijn verkrijgbaarheid. Eve verkoopt de Spectrum voornamelijk via zijn eigen website. Lokale webwinkels rekenen een hogere prijs en de verzending duurt een paar weken. En omdat Eve een nieuw merk is, is het even spannend als je onverhoopt een beroep moet doen op je garantie.

Conclusie

De ultieme monitor voor gamers is minder goed verkrijgbaar.

Pluspunten

Bouwkwaliteit, beeldkwaliteit, functies.
Minpunten

Lokale meerprijs, minder bekend merk.

Adviesprijs: vanaf € 800,-

Voor meer informatie: www.kwikr.nl/spec144

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>