Chromecast met Google TV uitgebreid met profielen

De Chromecast met Google TV ondersteunt voortaan meerdere profielen. Daardoor kunnen meerdere gebruikers gebruikmaken van alle opties.

Google TV is een softwareschil van Google, die over het Android TV-besturingssysteem geplaatst wordt. De schil biedt allerlei opties aan die je niet standaard op Android TV aantreft.

Zo kan de Chromecast met Google TV films en series aanbevelen op je kijkgedrag. Ook kun je in één oogopslag meer content zien, vanuit allerlei bronnen. Denk dan aan Netflix, Disney+ en HBO Max.

Google TV biedt profielen aan

Zo hoef je dus niet per app het aanbod te bekijken. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar dit werkte alleen wanneer je Google TV als eenpersoonshuishouden gebruikt. Tot nu toe dan.

Google rolt namelijk de ondersteuning voor meerdere profielen uit naar de Chromecast met Google TV. Daardoor kunnen meerdere mensen gebruikmaken van de opties van de softwareschil.

Ook is het zo dat je dan niet te maken krijgt met de aanbevelingen die Google TV doet op basis van andermans kijkgedrag. Daardoor wordt de gebruikerservaring eindelijk (weer) persoonlijk.

De update arriveert via een serverside-update. Die kun je helaas niet echt forceren. Maar je kunt wel kijken of de opties beschikbaar zijn wanneer je de Chromecast een keertje opnieuw opstart.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>