Review: Motorola Edge 30 Pro

De Edge 30 Pro is de nieuwste premium smartphone van Motorola. Met een adviesprijs van 799 euro is dit toestel even duur als de Galaxy S22 van marktleider Samsung en goedkoper dan de nieuwe iPhone.

Qua uiterlijk doet de Edge 30 Pro niet onder voor de concurrentie. De glazen smartphone ziet er fraai uit, voelt solide aan en kan draadloos opladen. Opmerkelijk is dat de telefoon alleen spatwaterbestendig is, waar de concurrentie volledig water- en stofdicht is. De Edge 30 Pro heeft een groot 6,7inch-oledscherm met een hoge verversingssnelheid van 144 Hz.

Specificaties

Met 12 GB werkgeheugen en de snelste processor van het moment staat de Motorola-smartphone zijn mannetje. Alle apps en games handelt hij soepel af. Ook opvallend is de royale opslagruimte van 256 GB. De accu gaat anderhalve dag mee. In de doos zit netjes een oplader, een snel 68watt-exemplaar.

De camera’s van de Edge 30 Pro kunnen overdag goed meekomen, maar presteren qua zoomen en in het donker iets minder dan die van Samsung en Apple. Het verschil is echter niet groot.

Updates

Motorola moet – al jaren – zijn meerdere kennen in de softwareondersteuning. De Edge 30 Pro draait op Android 12 en krijgt maar twee versie-updates. Samsung belooft er vier, de iPhone krijgt zelfs vijf iOS-updates. En waar de marktleiders vijf jaar beveiligingsupdates garanderen, houdt Motorola het bij drie jaar. Dat is gezien de prijs van de smartphone echt te kort, zeker als je de Edge 30 Pro jarenlang wil gebruiken.

Conclusie

Fraaie smartphone laat een overwegend goede indruk achter.

Pluspunten
Ontwerp, veel werkgeheugen en opslagruimte, snel opladen.
Minpunten
Korter updatebeleid, positie knoppen, niet water- en stofdicht.

Adviesprijs: € 799,-

Voor meer informatie: www.kwikr.nl/edge30

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>